Exit Music

Lifestyle and more

Bijna iedereen heeft nu wel een soundbar in de woonkamer staan. De ene gebruikt het om extra goed geluid te creëren tijdens het kijken van een spannende film of serie, waarbij een ander weer de soundbar gebruikt om er muziek mee af te spelen.

Een soundbar is een praktische speaker met vele mogelijkheden. Zo kan het makkelijk worden aangesloten op een home media systeem en daarnaast is het ook makkelijk te besturen vanuit je luie stoel.

Naast dat je de soundbar bekabeld aan kan sluiten op je televisie of op je mediaspelers zijn er ook andere mogelijkheden waarop je de soundbar aan kan sluiten en kan gebruiken. Een van die manieren is door het te verbinden met andere apparaten door middel van Bluetooth.

Door op deze manier verbinding te maken, kan het bijvoorbeeld contact maken met je mobiele telefoon waarbij je muziek af kan spelen en kan het bijvoorbeeld zelfs contact maken met je pc wanneer deze Bluetooth ondersteuning heeft zoals de meeste echt goede modellen wel hebben (meer info daarover hier!). Maar is een soundbar een echte goede muziekspeler voor in de woonkamer?

Waarom wel

Een belangrijk kenmerk van een muziek speler is dat je deze alleen aan hoeft te zetten en non-stop kunt genieten van je favoriete liedjes of van de muziek op de radio. Dat is tenminste wanneer je de ideale situatie bekijkt.

Een soundbar heeft de mogelijkheid om direct het geluid dat afkomstig is van een media-apparaat af te spelen en daarnaast hebben veel soundbars ook equalizer mogelijkheden om het geluid net iets beter te maken. Het kan dus een ideale muziekspeler zijn voor in de woonkamer.

Waarom niet

Een soundbar is losstaand geen muziekspeler. Het speelt alleen het geluid af dat afkomstig is van andere apparaten. Daarom zullen veel mensen van mening zijn dat het niet direct een heel handig apparaat is dat kan worden gebruikt als muziekspeler. Je bent altijd afhankelijk van andere apparaten en dat maakt het wellicht wat omslachtig of misschien ook wel minder praktisch om een soundbar te zien als een muziekspeler.

Een soundbar heeft handige opties en het geluid is vaak perfect, maar het is afhankelijk van je eigen keuze of het kan worden gezien als de muziekspeler voor in de woonkamer.

Gerelateerd