Exit Music

Lifestyle and more

Google Data Studio is een handige tool waarmee je data uit allerlei bronnen kunt samenbrengen, combineren en weergeven in overzichtelijke rapportages. Maar een ongelukkige beperking van Data Studio is dat je out-of-the-box alleen de Google producten kan koppelen.

Het grootste probleem hiermee is dat de meeste bedrijven een mix van Google en sociale kanalen gebruiken, zoals Facebook, Instagram en LinkedIn.

Dat is dus een behoorlijk zwak punt van Data Studio. Dat wordt alleen maar versterkt nu de inzet van social media steeds belangrijker wordt voor bedrijven en je snel het overzicht kwijt bent van al je inspanningen op verschillende kanalen.

Gelukkig is het wel mogelijk om via partnerconnectors verbinding te maken met platformen zoals Facebook Ads. Hierdoor breid je de standaard functionaliteit van Data Studio uit met data van jouw niet-Google-bronnen.

Wat is de meerwaarde van een partnerconnector?

Voordelen:

  • Automatiseer je social rapportages
  • Geen .csv-downloads en copy-pasten meer
  • Integratie met social- en advertentieplatformen, e-mailtools en meer.
  • Verschillende kanalen op 1 plek vergelijken

Vergelijk en maak keuzes

Door alles in één dashboard te kunnen inzien, vergelijk je gemakkelijk de gegevens van bijvoorbeeld je Facebook advertenties met de data van je Google Ads-campagnes. Dit maakt het voor jou makkelijker om de meerwaarde van een bepaald kanaal te bewijzen, of om budgetkeuzes te maken op basis van resultaat.

Ook social data inzien in je dashboards?

Dit artikel laat je op een heldere manier zien hoe je jouw social media data aan Google Data Studio kunt koppelen.

Gerelateerd