Exit Music

Lifestyle and more

Je hebt een mooie website laten maken en naar jouw idee kun je nu weer een aantal jaren vooruit. Meer als wat nieuwe blogartikelen of kleine aanpassingen in het aanbod zijn er niet nodig. Tenminste, zo denken de meeste ondernemers en dat is een grote fout. Een website moet je namelijk ook beheren. Dat kun je zelf tussen de bedrijven door doen, maar daar loop je wel wat risico’s mee.

Er zijn altijd updates

Met name bij een WordPress website vliegen de updates je regelmatig om de oren. Er is een nieuwe versie van WordPress uit, het gebruikte thema is bijgewerkt en ook de plug-ins die geïnstalleerd zijn krijgen regelmatig een update. Dat moet je echt allemaal op tijd bijhouden, anders loop je kans dat je website niet goed meer werkt of niet meer veilig is.

Een website met achterstallig onderhoud loopt een aardige kans om gehackt te worden, en dan heb je een serieus probleem. Als je ook nog eens geen regelmatige back-ups maakt, zou je na een hack zomaar je hele website kwijt kunnen zijn.

Iedere update is weer spannend

Nu kost het in principe niet heel veel tijd om maandelijks te controleren of er nieuwe updates zijn en om deze updates zelf uit te voeren. Het is alleen wel zo dat er bij iedere update – met name bij de updates van WordPress zelf – een kans is dat er iets misgaat.

Zo kan het kan zijn dat een contactformulier na een update opeens niet meer goed werkt, dat een slider niet meer wordt getoond of dat je blogberichten plotseling verdwenen zijn. Als je zelf geen technische kennis hebt is het een flinke klus om dit weer recht te trekken. En de kans is groot dat je na de nodige frustratie en stress alsnog een webdeveloper in de arm moet nemen.

Website beheer uitbesteden

Je kunt het jezelf ook makkelijk maken en het beheer van je website uitbesteden aan een professional. Voor een vast laag bedrag per maand regel je:

  • Maandelijkse updates;
  • Regelmatig een recente back-up van je website;
  • Een foutloze website omdat eventuele problemen na een update in een mum van tijd worden verholpen.

Als het om het beheren van je website gaat, zul je in veel gevallen eerder geld (tijd is ook geld) besparen als je het uitbesteedt.

Gerelateerd