Exit Music

Lifestyle and more

In tegenstelling tot de naam werden Australische herders – liefkozend Aussies genoemd – gefokt als herders- en werkhonden aan de Amerikaanse grens. Sinds hun introductie in de 19e eeuw is de actieve, speelse en onfeilbaar loyale Aussie een van de populairste hondenrassen van het land geworden.

Hun hoge intelligentie en enthousiaste karakter zorgen ervoor dat ze snel leren, wat een geweldige eigenschap is voor training , maar ook betekent dat ze een beetje een handvol kunnen zijn voor beginnende eigenaren.

Met een hoge prooidrift en een sterk herdersinstinct heeft de Australische herder een ervaren eigenaar nodig die weet hoe ze hun energie op de juiste manier kunnen kanaliseren door middel van consistente training en oefening. Deze non-stop pups zijn het gelukkigst als ze bezig zijn, of ze nu op het land werken, ruzie maken met vee of met hun baasje over de paden rennen . Ondanks hun vermogen om urenlang van het buitenleven te genieten, hebben Aussies minimale verzorgingsbehoeften. Als u op zoek bent naar een actieve metgezel die niets liever zou willen dan de hele dag aan uw zijde te zijn, dan is de Australische herder misschien de juiste hond voor u.

Met een lichaam dat iets langer is dan dat het hoog is, is de Australische herder een middelgrote, stevig gebouwde herdershond wiens kleuren en patronen sterk kunnen variëren. Aussies hebben een tweelaagse vacht: een weerbestendige toplaag van halflang haar dat steil of licht golvend is; en een ondervacht die hen helpt zich aan te passen aan zowel warmte als kou. Aussies kunnen weken tussen volledige baden gaan, maar moeten wekelijks worden geborsteld om vuil buiten te houden en gematteerde vacht te voorkomen.

Er is geen twijfel over mogelijk, Aussies zijn gefokt om te werken. Omdat deze pups van oudsher urenlang naast hun baasjes in de velden hebben doorgebracht met het hoeden van schapen en runderen, hebben ze voldoende dagelijkse lichaamsbeweging, mentale stimulatie en gehoorzaamheidstraining nodig om het gelukkigst te zijn. Wandelen, hardlopen, eindeloze apporteer- en behendigheidstrainingen zijn geweldige manieren om je Aussie gelukkig, gezond en voldoende te laten bewegen, vooral als je niet van plan bent om de hele dag schapen met ze in de velden te hoeden!

Gerelateerd