Exit Music

Lifestyle and more

Puzzelen heeft op zijn zachtst gezegd enkele interessante wereldrecords. Wist je dat het record voor de grootste puzzel die in één minuut werd gemaakt op 31 januari 2005 in het Guinness Book of World Records werd gevestigd? Ze noemden het de reuzen puzzel van Shanghai. Het wereldrecord staat nu op 14.787 stukjes in één minuut, zelf kan je ook een legpuzzel van 1500 stukjes bestellen.

 

Puzzelen is een competitiesport in Rusland, waar het zijn eigen wereldkampioenschap heeft. Het vereist veel handigheid, vooral als de puzzels echt moeilijk worden. Puzzelmakers sturen zeer gedetailleerde specificaties over wat er in de puzzel moet komen, om niet gediskwalificeerd te worden voor de wedstrijd. En als je de puzzel eenmaal hebt, moet je hem in twee dagen maken, voordat ze allemaal naar Rusland vliegen.

De rush van het puzzelen

Het spel lijkt een geweldige manier om de tijd te doden, en een geweldige manier om stress te verlichten, net als een legpuzzel bestellen. Wat is een betere manier om de tijd te doden dan jezelf helemaal op te laten gaan in de ingewikkelde puzzel van het leven? Persoonlijk maak ik al puzzels sinds ik jong was, en ik heb er iets meer dan 1000 voltooid in mijn leven. De hoeveelheid geweldige mensen die ik in mijn leven heb mogen ontmoeten, is onbetaalbaar geweest. Ik kan niet wachten om op mijn volgende avontuur te gaan.

 

Puzzelen is geen sport op zich, dus het is niet aan regels gebonden. Er zijn geen klassementen, en een Jan van Haasteren 3000 kan elke vorm hebben. De enige vuistregel is ervoor te zorgen dat alle zijden even open zijn. Om de beste puzzel te bouwen, moet je alle puzzelstukjes op de juiste plaats hebben. Maar het proces is echt heel leuk.

Goed puzzelen? Veel oefenen!

De puzzels in je gemiddelde doos met ouderwetse puzzels of post-moderne puzzles vindt hebben geen duidelijk doel, behalve er cool uit te zien, en er is een wereld van kunst en creativiteit die op hen kan worden toegepast. Maar als je wilt meedoen aan een wereldkampioenschap puzzelen, kun je je niet zomaar voorstellen dat wat je in elkaar zet een indrukwekkend object wordt, je moet ervoor oefenen door een Ravensburger puzzel 1000 bestellen. Deze puzzels vereisen veel vaardigheid. Ze kunnen maanden en maanden van oefening vergen om de juiste resultaten te bereiken. Je moet studeren, puzzels oplossen en puzzelen in je hoofd.

 

Een van mijn favoriete puzzels om te oefenen was bijvoorbeeld een kartonnen vierkante puzzel. Je kon elk thema kiezen, en je kleur kiezen. Door het puzzelstukje rond te rollen, probeerde je zoveel mogelijk kleurencombinaties op het plaatje te krijgen. Als je niet alle kleuren kreeg, kreeg je een groen vierkant. Dit is een andere manier om je geheugen te testen, om de afbeelding te onthouden. Ik ben vrij goed geworden in het spel, en ik heb enkele vrij goede resultaten behaald.

Gerelateerd