Exit Music

Lifestyle and more

Landbouw heeft een rijke geschiedenis in Zuid-Amerika, en is al vele jaren verweven met de groei en ontwikkeling van de regio. Enkele van de belangrijkste landbouwproducten van het continent zijn avocado’s, amandelen, citroenen, aardbeien en wijndruiven. Andere belangrijke landbouwproducten zijn runderen, schapen, geiten, lammeren, kalveren, alpaca’s, varkens en pluimvee.  Veel van de gewassen en veeteelt in de regio worden nog steeds als “traditioneel” beschouwd en vinden hun oorsprong in de oudheid. De belangrijkste landbouwproducten van Chili zijn aardappelen, tomaten, uien, citroenen, artisjokken, asperges, tomaten, sla, asperges en abrikozen.

 

Recycling als de norm

 

In de jaren 80 startte Chili een progressief programma van landhervorming en landbouwhervorming dat leidde tot de herverdeling van kleine stukken land van machtige landeigenaren aan voormalige landloze boeren. Deze economische en sociale hervorming is een van de meest succesvolle in Zuid-Amerika, en werd een katalysator voor een actieve en levendige landbouwsector.

 

De hervorming gaf de boeren niet alleen de kans hun producten te verbouwen en te verkopen, maar leidde ook tot de oprichting van coöperaties, die extra commerciële infrastructuur naar de regio brachten en de sector op een gezonde financiële basis plaatsten, zij konden dan ook voor het eerst trekker onderdelen kopen, een grote ontwikkeling. Veel van de meest succesvolle boeren van het land richtten kleine coöperaties op toen ze niet langer in staat waren om als onafhankelijke boeren te concurreren.

 

In de jaren daarna heeft Chili zich verder ingespannen om het kadaster op te schonen en zo meer transparantie te creëren en te voorkomen dat landeigenaren hun rijkdom achter fictieve landeigendoms titels verbergen, met aankopen zoals de aftakas minitractor. Als gevolg van deze initiatieven is de Chileense landbouwsector tot bloei gekomen en blijft hij een dynamische en invloedrijke speler in de wereldwijde toeleveringsketen.

 

De productie van basisproducten (aardappelen, uien, citroenen, limoenen, tomaten, avocado’s, asperges en vele andere groenten en fruit) is goed voor een derde van de Chileense landbouwexport, met een export naar Argentinië, Brazilië en de Verenigde Staten die 80% van het totaal uitmaakt. De Chileense regering is in de jaren ’90 ook begonnen met haar bosbouwbeleid en de aankoop van walterscheid topstang, met het idee om nieuwe banen te creëren en het bos te beschermen. Sindsdien heeft Chili een nationaal bosbeheerplan ten uitvoer gelegd dat door andere landen is erkend en meer dan 400 miljoen acres heeft beschermd.

 

Plattelandsontwikkeling in Argentinië

 

Argentinië is een zeer groot land, met een oppervlakte van 24 miljoen hectare. Ongeveer 80% van de totale oppervlakte van Argentinië bestaat uit dorre, semi-dorre of woestijngebieden. Om te begrijpen hoe groot de invloed van de landbouw op de totale economie van Argentinië is, moet men kijken naar het totale landbouwareaal, dat slechts 4% van het land beslaat. Ondanks de schaarste aan landbouwgrond en de vele heftruckstoel online heeft Argentinië de op één na grootste landbouweconomie ter wereld, waardoor het de op één na grootste producent van sojabonen, asperges en zonnebloempitten is.In Argentinië zijn de meeste plattelandsgezinnen afhankelijk van de productie van primaire gewassen, zoals tarwe en asperges.

Gerelateerd