Exit Music

Lifestyle and more

Headsets kopen kan een uitdaging zijn voor wie professionele spelletjes wil spelen, maar niet veel begrijpt van de technische specificaties van het toestel. Vaak wordt de aankoop gedaan op aanwijzing van vrienden, vertrouwen in het merk of gewoon omdat het een mooi model is en de kwaliteit op het eerste gezicht goed is.

Om degenen die zich in deze situatie herkennen te helpen, verduidelijken wij de belangrijkste specificaties die nodig zijn om een hoofdtelefoon te kiezen en gaan wij na welke daadwerkelijk aan uw behoeften voldoen.

Gevoeligheid

De gevoeligheid meet, in praktische termen, het volume dat de hoofdtelefoon kan bereiken. Het getal op de verpakking betekent dat voor elk milliwatt vermogen een bepaald aantal decibels wordt geleverd. Deze factor wordt gemeten in dB SPL (decibel geluidsdrukniveau) en het is goed om in gedachten te houden dat vanaf 85 decibel het geluid al luid genoeg is om gehoorschade te veroorzaken. De koptelefoons uit deze lijst voldoen allemaal aan deze eis!

Impedantie

Je hoeft je hoofdtelefoon niet in het stopcontact te steken om hem te laten werken, maar hij werkt wel op elektriciteit. Dat is waar impedantie om de hoek komt kijken, precies zoals weerstanden.

Deze maatregel dient niet alleen om de interne systemen van het toestel te beschermen, maar ook om te voorkomen dat het geluid van de trilfrequentie van de elektrische energie interfereert met het geluid van de muziek waarnaar wordt geluisterd. Als algemene regel geldt: hoe hoger de impedantie, hoe beter de geluidskwaliteit.

Maximaal vermogen

Wie de hoofdtelefoon op het hoogst mogelijke volume gebruikt, heeft misschien al eens de onaangename situatie meegemaakt dat de hoofdtelefoon het zelfs met intacte draden begon te begeven.

Dit gebeurt omdat de maximale volume capaciteit van het toestel vaak veel meer energie vraagt dan het maximale vermogen aankan – waardoor de luidsprekers na verloop van tijd defect raken. Net als bij impedantie geldt: hoe hoger het maximale vermogen, hoe beter.

Diafragma

Het diafragma van een hoofdtelefoon is in feite de luidspreker. Het dynamische diafragma komt het meest voor. Het is de goedkoopste van de bestaande types en heeft een goed geluidsbereik – het kan verschillende soorten frequenties weergeven.

Elektrostatische diafragma’s zijn de duurste soort hoofdtelefoons, zij zijn hoogtechnologisch en bestaan uit een dunne film tussen twee elektroden.

Kortom, de belangrijkste punten waarop moet worden gelet bij de aankoop van een hoofdtelefoon voor gamen zijn: het type en de hoeveelheid diafragma’s, de impedantie en de gevoeligheid. De andere kenmerken zijn belangrijk, maar deze drie zijn het belangrijkst om het toestel zo goed mogelijk te laten presteren en een zo lang mogelijke levensduur te geven.

Gerelateerd