Exit Music

Lifestyle and more

Is de kwaliteit van muziek met een DAB antenne beter?

Al sinds de vroege geschiedenis luisteren mensen naar de radio. Dit medium wordt vaak gebruikt. Niet alleen om naar te luisteren, maar ook om mee te communiceren. De radio is dus eigenlijk noot weggeweest, maar wel door de jaren heen verbeterd.

De evolutie van de radio is ongekend en daarnaast zitten er knappe staaltjes techniek achter om ervoor te zorgen dat mensen onbezorgd kunnen luisteren naar muziek op de radio. Een van de laatste technieken op het gebied van radio is DAB of zelfs DAB+, maar wat is dit en is de kwaliteit van muziek beter met deze DAB antenne?

Wat is DAB?

DAB+ staat voor Digital Audio Broadcasting. Met een standaard antenne is de kwaliteit van de muziek wel goed, maar doordat er met DAB gebruik wordt gemaakt van digitale ontvangst, is het ook mogelijk om digitale radio-uitzendingen te beluisteren. Dit is met een standaard antenne niet mogelijk. Het signaal kan geheel gratis worden ontvangen en de ontvangst reikt zelfs tot in België.

Je kunt niet op elke radio genieten van DAB+. Je hebt hier een speciale antenne voor nodig. Ook voor thuis is het wel mogelijk om naar DAB radio te luisteren, mits je daarvoor een speciale DAB-radio voor hebt.

Wat zijn de voordelen van DAB+?

Vergelen met een standaard FM-radio, kent DAB+ vele voordelen. Een van de grootste voordelen is de kwaliteit van het geluid. Doordat het signaal digitaal is, is de kwaliteit van het geluid ook veel helderder en beter. Je hoort ook geen ruis zoals je dat bij een analoog FM-signaal wel eens hoort. Daarnaast kan er ook veel meer informatie worden rondgezonden via de radio. Steeds meer stations sluiten zich ook aan bij de digitale kanalen.

DAB in de auto

Niet alleen thuis is het mogelijk om DAB-radio te beluisteren, maar ook in de auto bestaat er een mogelijkheid om naar de radio te luisteren via deze digitale manier. Dit is natuurlijk ook veel fijner omdat je favoriete stations dan gewoon helder en veel beter te ontvangen zijn zonder dat jij je hoeft te ergeren aan ruis.

Gerelateerd