Exit Music

Lifestyle and more

Je kent het wel: je hebt eindelijk de motivatie gevinden om te gaan sporten. Je wilt dan wel graag wat lekkere muziek om je te ondersteunen bij je sportieve prestatie. Uiteindelijk ben je na twee uur zoeken nog niet tevreden met je lijstje en is de zin om te gaan sporten ook verdwenen. Daarom volgen hier 3 tips zodat jij snel met je ultieme playlist op weg kan!

1: Hou je bij je eigen muzieksmaak

Niet iedereen houdt van een stevige hardcore bass of rockklassiekers die voorzien zijn van vrolijke aerobicsbeat. Jij weet het beste welke muziek je fijn vindt. Dus begin eens met de nummers die je in je favoriete playlist hebt staan. Die zijn vaak al prima! Denk niet te veel na of het tempo wel klopt, muziek heeft gewoon ook een stimulerende werking!

2: Laat de muziek opbouwen

Hoe langer je onderweg bent, des te zwaarder het wordt en des te meer motivatie je nodig hebt. Laat de muziek dus opbouwen! Dat ene geweldige nummer waar je keer op keer kippenvel van krijgt, zet je als laatste in je playlist. Bovenaan zet je twee nummers waar je vrolijk van wordt en waar je vaak op meezingt. Het is bewezen dat het gáán sporten vaak als het zwaarste wordt ervaren. Ben je eenmaal een paar minuten onderweg, dan gaat de rest vanzelf. Die eerste twee nummers zijn dus om je op weg te helpen, het laatste nummer om je over de streep te helpen.

3: Zorg voor genoeg muziek

Je kunt best het voornemen hebben om een uur te gaan hardlopen, maar als blijkt dat je toch iets langer onderweg bent is het echt vervelend als dan ineens je muziek ophoudt. Nét op het moment dat het zwaar begint worden! Dus zorg voor zéker een kwartier extra aan fijne muziek, al is het alleen maar voor de cooling down.

Gerelateerd