Exit Music

Lifestyle and more

Waarom is goede mondzorg zo belangrijk?

Goede mondverzorging is essentieel voor je algehele gezondheid en welzijn, maar toch geven velen van ons er niet de aandacht aan die het verdient. Zonde! Want je krijgt maar één keer in je leven een volwassen gebit. Het is daarom ook belangrijk dat je hier zuinig op bent. In dit artikel geven we je aantal tips, zodat je gebit zo lang mogelijk gezond blijft.

Poetsen met fluoride

Vroeger is het je al aangeleerd: poets 2 keer per dag je tanden. Maar wist je dat het ook belangrijk is om dit te doen met een tandpasta die fluoride bevat? Door een tandpasta met fluoride wordt jouw gebit (nog) sterker en het glazuur van je tanden wordt harder. Het zorgt dan ook voor bescherming, doordat je tanden extra bescherming hebben tegen zuuraanvallen. Maar door een tandpasta kunnen ook beginnende gaatjes herstellen. Kies daarom de juiste tandpasta!

Geen mondspoeling gebruiken

Mondspoeling wordt door veel tandartsen afgeraden. Dit komt doordat er meer nadelen dan dat er voordelen zijn als je mondspoeling gebruikt. Zo bevat mondspoeling bijvoorbeeld alcohol en chloorhexidine bevatten. Dit zijn bijtende stoffen die slecht zijn voor je gezondheid, aangezien het niet alleen de slechte bacteriën zal doden, maar ook de goede. Ook zijn er nog een aantal andere nadelen te noemen. Zo blijkt uit diverse onderzoeken bijvoorbeeld dat bij langdurig gebruik er een grotere kans is op mondkanker.

Breng een bezoekje aan de mondhygiënist

Tot slot raden we je aan om regelmatig een bezoekje te brengen aan de mondhygiënist, bijvoorbeeld Mondzorg Ede. Op die manier wordt tandsteen en aanslag op je tanden verwijderd en wordt je tandvlees goed schoon gemaakt.

Gerelateerd