Exit Music

Lifestyle and more

De Formule 1 staat bekend om de manier waarop technologie wordt doorgesijpeld naar de weg. De nieuwste hypercar in de serie, de Bugatti Chiron, maakt gebruik van onderdelen die de wegauto mogelijk maken. F1 hybride motor technologie was voorheen voorbehouden aan de Formule 1 en niet aan een full operational lease bedrijfswagen. Dat was ofwel omdat de vereiste technologie te duur was, ofwel omdat de auto-industrie niet over de grondstoffen beschikte om de motor en de andere onderdelen te maken.

Duitse engineering met Italiaans design

Sterker nog, sommige bedrijven moesten hun deuren sluiten om plaats te maken voor bedrijven als Mercedes, dat is ontstaan door wat de W08 Hybriden W08 EQ Power+ hadden weten te bereiken. En dat is waar het bij het nieuwe Mercedes-AMG Project One om draait: geavanceerde technologieën ontwikkelen die in het dagelijks leven bruikbaar zijn zonder dat er extra kosten aan verbonden zijn.

 

Het vermogen van de 2018 Mercedes-AMG Project One hypercar is gestegen, hoewel de cijfers in de ether verloren zijn gegaan. De 1.000 pk, 1.600 Nm koppel, vijf-liter V6 motor is gekoppeld aan een single-speed transmissie. De topsnelheid wordt geschat op 417 kph en als het rijden nog niet snel genoeg gaat, is er nog een versnelling, niet mis voor een lease elektrische auto.

 

Achterwielaandrijving is standaard, maar de auto is zo zwaar dat Mercedes nog een vierwielaandrijvingssysteem op de markt brengt dat automatisch de juiste rijmodus selecteert, zoals Comfort of Sport, en de auto laat werken als een echte sportwagen. Het vierwielaandrijvingssysteem zal volgens de website op een later tijdstip beschikbaar zijn. De tractiecontrole is vervangen door traction-assist traction control.

 

Hoewel Mercedes-AMG de prijs van de Project One nog niet heeft vrijgegeven, schatten we dat hij ruim boven een miljoen dollar zal liggen. Dat maakt het een van de duurste auto’s in de wereld. Er is echter een addertje onder het gras. De Project One zal legaal op de weg zijn en kan legaal geregistreerd worden als lease auto. Alle productieauto’s zullen worden gebruikt voor circuitraces en er zullen er slechts 50 worden geproduceerd, wat hem zeer exclusief maakt. De Mercedes-AMG Project One zal zijn metalen debuut maken op de Frankfurt Motor Show in september.

De leasemarkt neemt toe

Auto’s leasen wordt ook steeds populairder onder consumenten. Leasing is nog niet in volle gang, maar de autobedrijven verwachten dat het in de komende jaren een hoofdbestanddeel van hun activiteiten zal worden. De verkoop van een auto tegen maandelijkse of driemaandelijkse betaling zal tussen 2016 en 2026 naar verwachting met 29% groeien, het snelst groeiende segment voor autoleasing volgens IHS Markit. Ondanks een geschatte stijging van 15% van de gemiddelde autoprijzen in de VS, was leasing goed voor slechts 4% van de verkoop van nieuwe auto’s. Carshares, ook bekend als onderlinge aandelenprogramma’s, zijn een nieuwe industrie die verschillende lease-opties biedt.

 

Skoda en Subaru voegen abonnementsdiensten toe voor hun klanten zodat zij een skoda lease zakelijk kunnen halen. Abonnementsdiensten bestaan al sinds de jaren negentig, en zullen binnenkort een gevestigde service voor kopers worden. In januari kondigde General Motors zijn eigen maandelijkse auto-abonnementsdienst aan, Maven Gig genaamd, die on-demand toegang biedt tot GM’s auto’s in 15 Amerikaanse steden. In februari lanceerde Honda de Honda Clarity-serie, waarbij eigenaars de auto kunnen leasen en vervolgens eenvoudig kunnen overstappen op een ander model.

Gerelateerd