Exit Music

Lifestyle and more

Voor alles is er een eerste keer. Voor veel zaken zal dit leuk zijn. Voor andere zaken is het een stuk minder. Wanneer bijvoorbeeld het rijbewijs ingevorderd wordt. Het kan komen doordat je een te hoge snelheid hebt gereden. Ook kan het komen doordat je te diep in het glaasje hebt gekeken. HEt is erg vervelend. De belangrijkste vraag voor veel mensen is wat de volgende stappen zijn om het rijbewijs weer terug te krijgen. Ook is men vaak benieuwd naar de hoogte van de boetes. We deln graag onze informatie hierover.

Hoe lang ben je het rijbewijs kwijt?

De Officier van Justitie zal bepalen wat er gaat gebeuren met het rijbewijs. Wanneer iemand nog niet eerder een soortgelijke overtreding heeft gemaakt dan is de strafmaat afhankelijk van het promillage wat er gedronken is. Een normale (geen beginnend) bestuurder die 351 tot 435 ugl heeft is zijn rijbewijs vier maanden kwijt. Bij een meting van 716 tot 785 ugl is het een half jaar. Hoe hoger betekent simpelweg nog langer. Bij een beginnend bestuurder liggen de straffen anders. Er mag hier nog minder gedronken worden.

Het rijbewijs sneller terugkrijgen?

Wanneer het te lang duurt om het rijbewijs terug te krijgen is het goed om contact op te nemen met een specialistische advocaat. De advocaat kan een klaagschrift indienen om het rijbewijs eerder terug te krijgen. Het terugkrijgen is afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan of er al eerdere soortgelijke voorvallen zijn geweest. Het is goed om te starten met een eerste adviesgesprek wat vaak kosteloos is. Bespreek de kansen en weeg af of het belangrijk voor je is. Wanneer het rijbewijs belangrijk is voor de broodwinning dan is het natuurlijk noodzakelijk om het rijbewijs sneller terug te halen. Het is goed om dan een advocaat in te schakelen die verstand van zaken heeft.

Wat zijn de kosten?

De kosten van de boete bepaalt de officier van justitie. Ook kan het zijn dat er een verplicht programma bij het CBR gevolgd moet worden. Het is allemaal afhankelijk van de situatie. De kosten van het inschakelen van een advocaat zijn afhankelijk van de advocaat. Het is goed om vooraf de kosten te bespreken om zo een goed beeld te krijgen van wat er mogelijk is en welk prijskaartje eraan hangt. Toch?

Gerelateerd