Exit Music

Lifestyle and more

Bijna iedereen heeft wel tegels in zijn of haar badkamer. De meest voorkomende zijn vierkante of rechthoekige tegels. Maar wist je dat je ook voor visgraattegels in je badkamer kan kiezen? Dit geeft de ruimte een super unieke en creatieve look. Een speelse oplossing als je liever voor een minder rechttoe rechtaan patroon gaat. Of je nu voor deze tegels op je muur of op de vloer gaat, er zijn oneindig veel mogelijkheden. Lees snel verder om onze creatieve ideeën te ontdekken!

 

Creëer een speelse look

Visgraattegels bestaan eigenlijk niet. Het patroon waarin de tegels worden gelegd, heet visgraat. Bij dit motief worden lange, smalle tegels in een hoek van 90 graden op elkaar gelegd. Op deze manier ontstaat er een zigzagpatroon. Er zijn ook varianten op dit patroon, waarbij dubbele of driedubbele rijen tegels in dezelfde hoek op elkaar worden gezet. De Hongaarse punt is ook een variant op het visgraat legpatroon. Bij deze stijl worden de tegels aan de bovenzijden schuin afgesneden en in een hoek van 45 of 60 graden gelegd. De tegels worden dan in een punt gelegd in plaats van loodrecht op elkaar. Zo ontstaat er een fraaie pijlvorm.

 

Een badkamer voor elke woonstijl

Er zijn veel variaties mogelijk in patroon, kleur en details van de visgraattegels. Hierdoor is deze optie heel goed toe te passen in elke stijl. Voor een basic look kies je een neutrale tint en grote, langwerpige tegels. Wanneer je fan bent van de industriële look, zijn donkere tegels een goede optie. Ben jij meer van een kleurige badkamer? Een combinatie van twee of meerdere kleuren kan voor een echte eyecatcher in de badkamer zorgen! Vervolgens is er ook nog de keuze tussen matte of glanzende tegels. Heb je al uitgeteld hoeveel mogelijkheden er wel niet zijn?

 

Op de muur of op de vloer?

Tegels in de badkamer zijn toe te passen op de vloer, de muur of beide. Het visgraatpatroon is stijlvol te combineren met andere tegels, zoals vierkante of rechthoekige. Voor een rustig effect kies je voor visgraattegels op de vloer óf de muur. Beide opties hebben weer zijn voordeel. Een voordeel van visgraattegels op de vloer is dat het de illusie van een grotere ruimte kan creëren. Het gebruik op de wand kan weer de illusie van een hogere badkamer geven. Het is maar net welk effect jij graag terugziet in je badkamer.

 

Visgraat vloer in andere ruimtes

Het visgraatpatroon is niet alleen populair voor de badkamer, ook in woonkamers zie je dit tegenwoordig veel. Dan wordt er vaak gekozen voor een houtlook PVC vloer. Neem eens een kijkje bij Stile Floors om te zien wat er allemaal mogelijk is.

Gerelateerd