Exit Music

Lifestyle and more

Houd jij ook zo van muziek en sta je graag onder de douche? Dan is een doucheradio helemaal iets voor jou! Dé beste manier om lekker te ontspannen. Het heerlijke warme water en jouw favoriete muziekje erbij, brengt je helemaal in extase. Maar ook om cadeau te geven, is de doucheradio zeer geschikt. Zeker weten dat jij de jarige of ander feestvarken super verrast met dit originele cadeau. Maar een doucheradio kiezen kan best nog lastig zijn. In dit artikel lees jij dan ook waar je op moet letten bij de aanschaf van dit coole product.

Klassiek of bluetooth

Omdat het aanbod zo groot is, is het belangrijk dat je bij de aankoop van een doucheradio rekening houdt met de volgende eisen:

  • Functies van de radio
  • Vakmanschap (wie monteert?)
  • Uitrusting (wat heb je nodig?)

Tevens is het handig om van tevoren te beslissen of je liever een klassieke doucheradio koopt of een bluetooth doucheradio. De eerste variant is een vrij eenvoudig model. In principe is deze ontworpen om alleen radiozenders te ontvangen, functies op deze doucheradio zijn daarom dan ook beperkt. Een bluetooth daarentegen heeft veel meer mogelijkheden. Er zijn modellen waarbij je de klassieke radio-ontvangst hebt, maar de bedoeling van dit type is meer dat je deze koppelt aan je smartphone. Hierdoor kun je gebruik maken van uitgebreide functies.

Plaats en bediening doucheradio

Uiteraard is het belangrijkste kenmerk dat de doucheradio waterdicht is. Het is de bedoeling dat je deze zonder enige problemen in de douche kunt gebruiken. Je kunt hem bijvoorbeeld met een zuignap aan de muur hangen, maar er zijn ook modellen die op een oppervlak geplaatst moeten worden. Let dus vooral ook goed op waar en hoe jij de doucheradio wilt bevestigen. Bekijk ook goed de bediening. Grote knoppen zijn een voordeel, je moet immers met natte handen de doucheradio bedienen.

Check je radio-ontvangst

Als laatste is het verstandig om je radio-ontvangst in je badkamer te controleren. Dit kan namelijk een probleem zijn als je kiest voor een klassieke radio. Bij een zwak ontvangst, is het verstandig om te kiezen voor een model die een flexibele antenne heeft.

Gerelateerd