Exit Music

Lifestyle and more

Energielabel Rotterdam

Als u in Rotterdam woont en uw woning wilt verkopen, verhuren, of zelf wilt kopen of huren, krijgt u te maken met een energielabel. In dit artikel leert u meer over wat een energielabel precies is, waarom het noodzakelijk is en hoe u deze aanvraagt.

 

Wat is een energielabel?

Een energielabel geeft inzicht in hoe energie-efficiënt en duurzaam een woning is. Er zijn diverse niveaus van A++++ (zeer efficiënt) t/m G (minder efficiënt) om dit aan te geven. Ook zegt het label ook iets over de mate van isolatie van de vloer, de gevels en het dak. Daarnaast is ook af te lezen hoe zuinig de installaties voor verwarming, koeling, ventilatie, warm tapwater en verlichting zijn. Bovendien speelt het aandeel gebruikte hernieuwbare energie ook een rol in het bepalen van het energielabel. Bij verkoop of verhuur van een woning, of bij het laten bouwen van een nieuwe woning, bent u verplicht om een energielabel aan te vragen. Een energieadviseur komt bij u langs in Rotterdam om het label op te stellen. Het verplicht stellen van een energielabel maakt woningeigenaren in Rotterdam zich meer bewust van hun energieverbruik en wat ze kunnen doen om hun woning duurzamer te maken.

 

Waarom is een energielabel nodig?

Met een energielabel kunnen potentiële kopers of huurders eenvoudig en snel zien hoe energie-efficiënt een woning is. Dit helpt hen bij het maken van een weloverwogen keuze, aangezien een energie-efficiënte woning vaak voordelen biedt zoals meer wooncomfort, lagere energiekosten en een lagere CO2-uitstoot. Ook helpt een groen energielabel vaak mee aan een snellere verkoop of verhuur van een woning in Rotterdam.

 

Hoe kunt u een energielabel aanvragen?

Bij Energiek kunt u eenvoudig een energielabel aanvragen voor uw woning in Rotterdam. Doorloop het aanvraagproces via onze website en binnen 48 uur nemen wij contact met u op over de mogelijkheden en kosten. Maak binnen 2 weken een afspraak met een van onze gekwalificeerde adviseurs die bij u langs zal komen. Regel uw energielabel snel en effectief via Energiek.

 

Gerelateerd