Exit Music

Lifestyle and more

Energieprijzen omhoog in 2021

In Nederland worden 2 keer per jaar nieuwe energieprijzen bepaald, namelijk op 1 juli en 1 januari. In tegenstelling tot vorig jaar zijn in juli dit jaar de energieprijzen gestegen en de verwachting is dat de energieprijzen in 2022 alleen nog maar verder zullen stijgen.

 

Hierdoor zijn bijna zes miljoen huishoudens in fors meer gaan betalen voor hun energierekening. Belangrijkste oorzaken hiervoor zijn, het lange natte en koude voorjaar en de hogere inkoopprijs die de energiemaatschappijen moeten betalen voor hun energie.

Als gevolg hiervan gaan huishoudens met een variabel energiecontract gemiddeld € 400,- per jaar meer betalen voor hun energie. Huishoudens met een vast energiecontract zijn daar in tegen gemiddeld maar € 160,- per jaar meer kwijt.

Hoe voorkom voorkom je dat ook jij teveel gaat betalen

 

Het is in Nederland zo geregeld dat wanneer een vast energiecontract afloopt deze meestal  automatisch wordt omgezet naar een variabel contract.

Door energie vergelijkenenergie vergelijken en overstappen van energieleverancier kun je ervoor kiezen de tarieven voor je energie vast te zetten voor de periode waar je een energiecontract voor afsluit. Op deze manier voorkom je dus dat je teveel betaald voor je energie.

Gerelateerd