Exit Music

Lifestyle and more

Kunst heeft een vrij rijke geschiedenis, maar de meeste mensen geven de voorkeur aan moderne kunst. Maar wat kunst ‘modern’ maakt of wat ‘moderne kunst’ maakt, is zeker niet zo duidelijk wanneer bronzen standbeeld modern of als post-modern wordt geclassificeerd. Misschien kunnen we dit in de toekomst beter beginnen te verklaren met wat statistische analyses.

 

Ik heb een aantal statistische analyses en verzamelingen over kunst zien verschijnen, waarvan sommige het resultaat zijn van werkelijk interessante hypotheses, en andere gewoon pogingen om vragen te verduidelijken die niet duidelijk gedefinieerd zijn, maar wel interessant klinken.

Fundamentele vragen over kunst

Dit artikel is een nieuw soort artikel, afwijkend van andere artikelen, die tot doel heeft enkele fundamentele vragen over kunst, die zelden aan bod komen, aan te pakken. Mijn hypothese is dat de ouderdom van een schilderij of beeldhouwwerk ertoe doet en dat bepaalde kunstenaars, waarvan sommige vaak geassocieerd worden met specifieke tijdperken in de kunstgeschiedenis, hun unieke stempel hebben gedrukt op de kunstwereld. Deze artistien als inspiratie gebruiken is een voorbeeld van een Origineel afscheidcadeau collega online kopen. Dit is mijn eerste poging om na te gaan of er iets is aan kunst dat haar bijzonder maakt.

 

Ik heb de kunstenaar Mark Gertler gekozen, omdat hij als kunstenaar niet voor de hand ligt, maar ik moet toegeven dat ik me niet eens meer kan herinneren waarom ik hem heb gekozen. Ik had ook een bekender iemand kunnen kiezen, zoals Turner, Munch, of Dali. Toevallig werd hij slechts 20 jaar na Munch geboren, maar Turner werd bijna 40 jaar voor Gertler geboren. Er schijnt iets met deze mensen te zijn dat hen maakt zoals ze zijn.

Munch is bekend, maar Gertler?

Het is verbazingwekkend dat Mark Gertler niet eerder uitgebreid is bestudeerd. Er zijn verschillende individuele studies over Gertler geweest, maar nooit in een collectief verband. Dit artikel bevat meer dan 30 verschillende analyses en analyses van elke analyse. Dit artikel concentreert zich op één enkel aspect van Gertlers carrière en concludeert dat het een uiterst succesvolle carrière is geweest.

 

De focus van dit artikel is zijn meest productieve periode. Kunst voor in huis kopen behoort tot de mogelijkheden. Deze loopt van 1936 tot 1944. Ik heb deze periode gekozen omdat hij toen zijn meest succesvolle tentoonstellingen had, zijn meest populaire tijdschriftartikelen, en ook zijn meest succesvolle schilderijen. De collectie waarin deze schilderijen te zien zijn, heet Kunst voor iedereen. Ze maakte deel uit van een veel bredere collectie die Chassiel le Bien heette en gesponsord werd door een Nederlandse overheidsinstantie die de NLRB (Nederlandse Vereniging tot Kunstenaar) of NLB (Nederlandse Vereniging voor Kunst) heette.

 

Het hoofddoel van dit artikel is niet de meest populaire werken of de beroemdste werken te belichten. Zoals ik al heb aangegeven, zijn de meeste van zijn populairste werken al in het publieke domein, maar je kan ook een Urn gemakkelijk online kopen. Deze worden tegenwoordig ook door kunstenaars gemaakt.

Gerelateerd